informatie aanvragen

Praktische retourdozen met dubbelfunctie, kostenneutraal en met hoge traceability

Praktische retourdozen met dubbelfunctie

OPACK werd door een e-commerce klant gevraagd om de retourstromen van de verpakking te optimaliseren. Verpakking van de retourstromen in de e-commerce zijn vaak slecht. Daarnaast ontbreken vaak de gegevens om de oorspronkelijk order te achterhalen. Dit leidt tot slechte traceability en onnodige kosten.

Oplossing

De oplossing

In samenspraak met de klant werd er gekeken naar de ontwikkeling van een efficiënte retourverpakking. Zodoende is er een gebruiksvriendelijke verpakking ontwikkelt. Door het toevoegen van een dubbelfunctie wordt de ontvanger op de verpakking geïnstrueerd om de doos te hergebruiken voor het retourneren van producten. Tevens worden de gegevens verbonden zodat verpakking en product niet gescheiden kunnen worden.

De weg naar succes

Weg naar succes

Het uiterlijk van de verpakking zegt meer dan 100 woorden. De verpakking is strak maar ook functioneel vormgegeven. Door het toevoegen van het design element zal men de verpakking niet snel weggooien. Daarnaast is de doos voorzien van een dubbele klep aan de bovenzijde. Op deze tweede klep wordt ook een label aangebracht. Het retourlabel waar de klant kan aanvinken wat hij terugstuurt. Hierdoor zijn automatisch de adresgegevens van het retouradres juist en is het ordernummer bekend. Deze tweede klep kan vervolgens boven de eerste klep gebracht worden en gesloten middels de dubbelzijdige tape die op de tweede klep zit.

De reactie van de klant

“Door het toevoegen van de tweede klep is de traceability en afwikkeling van retourorders sneller. Hierdoor worden er meer kosten terugverdiend dan dat de doos in zijn geheel kost. Met andere woorden; gratis verzendverpakkingen!”

Neem contact op

Melanie Daniels en Erik Jansen

Erik Jansen

e.jansen@opack.nl
+31 (0)77 320 12 35
+31 (0)6 22 77 95 49

Slim ontwerp, dieptekennis en advies

Van pack tot unpack

Neem vrijblijvend contact op