informatie aanvragen

Milieuvriendelijke kartonnen verpakkingen voor koffiebekers

Eco verpakken zonder volumetoename

Wij werden door de enorme hoeveelheid afval van koffiebekers getriggerd om te kijken naar een milieuvriendelijke oplossing betreft het verpakken van koffiebekers. Bij voorkeur een verpakking welke vóór en na gebruik in volume gelijk blijft. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koffiebekers na gebruik een groter volume hebben dan vóór gebruik.

Oplossing

De oplossing

Vanuit een milieubewust oogpunt hebben we naar de verschillende mogelijkheden inzake verpakkingsmateriaal gekeken. Zodoende is er een product ontwikkeld met materiaal dat na gebruik gerecycled en hergebruikt kan worden. De verzenddoos is zo geoptimaliseerd dat deze gebruikt kan worden als afvalbak waar de koffiebekers vervolgens in weggegooid kunnen worden. De “koffiebeker afvalbak” met bekers kan middels een voorbedrukt retouradres verzonden worden naar de leverancier voor hergebruik. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van transport middels een dikke transportstroom vanaf de bron naar de gebruikersplaats.

De weg naar succes

Weg naar succes

Ten eerste wordt er gekeken naar een optimale inzet van transportkosten vanaf de bron naar gebruikersplaats. Vervolgens wordt de verzenddoos geschikt gemaakt om te gebruiken als afvalbak ten behoeve van het hergebruik van de koffiebekers. Zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk omdat de verzenddoos met een voorgedrukt retouradres en aanmeldcode vervolgens retour gezonden kon worden naar de recycle plaats. Hier werden de koffiebekers vervolgens gerecycled tot duurzame gerecyclede materialen.

Ontwerp en conceptontwikking

“Een geslaagd en succesvol project! Door naar onze interne bedrijfsvoering te kijken en hier een ecologisch waarborg in op te nemen hebben we in samenwerking met de kennis van de logistieke keten nu een milieuvriendelijke oplossing die we breed kunnen aanbieden."

Neem contact op

Melanie Daniels en Erik Jansen

Erik Jansen

e.jansen@opack.nl
+31 (0)77 320 12 35
+31 (0)6 22 77 95 49

Slim ontwerp, dieptekennis en advies

Van pack tot unpack

Neem vrijblijvend contact op