informatie aanvragen

Integrale kostenreductie door middel van ideale display formaten

Slimme kartonnen displays

We werden door een multinational in de foodindustrie gevraagd om nieuwe kartonnen displays te ontwikkelen. De presentatie van producten in displays stimuleren de verkoop namelijk dermate dat deze meer winst opleveren. Aan de hand van een integrale benadering ontwikkelden we hoogwaardige displays met kostenreductie.

Oplossing

De oplossing

Vanuit dit oogpunt keken we samen met de klant naar het gehele traject van de displays. Welk transport traject doorlopen de displays? En welke specificaties en kosten zijn daar nu mee gemoeid? Zodoende kwamen we tot een product dat aan de meest ideale voorwaarden voldoet en gingen we aan de slag om de functies van de display verpakking te definiëren. Door te testen en toetsen met creatieve materiaalsoorten en vorm, kwamen we zodoende tot een product waardoor er dubbel zoveel volume per container verscheept kon worden.

De weg naar succes

Weg naar succes

Door het ontwikkelen van stabiele maar minder hoge displays werd het maximale laadvermogen (kg) en laadvolume (m3) van een container optimaal benut. De containers konden hierdoor twee laags beladen worden. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van karton met de kwalitatieve eigenschappen om dit proces mogelijk te maken.

De reactie van de klant

“OPACK neemt alle facetten van verpakking tot transport integraal onder de loep. Mede hierdoor kon er een daling in transportkosten gerealiseerd worden.

Deze kostendaling bleek hoger te zijn dan het totale bedrag van de ontwikkeling van de kartonnen displays. Inclusief afvullen!”

Neem contact op

Melanie Daniels en Erik Jansen

Erik Jansen

e.jansen@opack.nl
+31 (0)77 320 12 35
+31 (0)6 22 77 95 49

Slim ontwerp, dieptekennis en advies

Van pack tot unpack

Neem vrijblijvend contact op